Newsletter
Newsletter

آگالاکسی

Scroll down
دکتر عبدی نژاد
دکتر عبدی نژاد
  • ساعت کاری:
  • ۱۳ - ۸
  • ۱۹:۳۰ - ۱۶:۳۰
  • بندرعباس،ایسین، روبروی قلعه اورانوس

آذر 13, 1402

۱۱:۱۴ ق٫ظ

Dr.abdinejad

بیماری آگالاکسی یکی از بیماری‌های شایع و واگیردار در گوسفندان است که باعث تلف شدن ۱۰ تا ۳۰ درصد گله می‌شود. این بیماری توسط یک باکتری به نام مایکوپلاسما آگالاکتیه ایجاد می‌شود که از طریق شیر، غذا، آب، ترشحات بینی و چشمی و مفاصل از یک دام به دام دیگر منتقل می‌شود. پس از ورود به بدن، باکتری وارد جریان خون می شود و ایجاد سپتی سمی می کند. دو تا سه روز بعد، باکتری از خون خارج و در اندامهای مختلف از جمله پستان، چشم و مفاصل موضع می گیرد و باعث بروز علایم بیماری می گردد. این بیماری علاوه بر تلف شدن دام‌ها، می‌تواند باعث کاهش تولید شیر، سقط جنین، تورم چشم و مفاصل و مشکلات حرکتی در دام‌ها شود.

در این بلاگ، ما به آشنایی با علائم، تشخیص، درمان و پیشگیری از این بیماری خطرناک می‌پردازیم.

علائم بیماری آگالاکسی

بیماری آگالاکسی می‌تواند در هر سن و جنسیتی از گوسفندان بروز کند. اولین علامت بیماری تب شدید است که چندان دوام ندارد. بعلاوه بی‌اشتهایی و بی‌قراری نیز مشهود می‌باشد. ترشح شیر ابتدا کاهش می‌یابد و ترشحات چرکی از پستان خارج می‌شود و نهایتا به علت فیبروز غده پستان شیر به طور کامل قطع می‌گردد. دو تا چهارده روز بعد از قطع شیر ضایعات چشم و مفاصل ظاهر می‌شود. تورم چشم باریزش ترشحات مخاطی و ترس از نور همراه است. درگیری مفاصل منجر به ایجاد اشکال در حرکت دام و لنگش می‌شود. گاهی تورم مفاصل شدید و دردناک و زمانی خفیف و غیر آشکار می‌باشد. دوره بیماری ممکن است از یک تا چند ماه به طول انجامد. سقط جنین ناشی از بیماری در میش‌ها و بزهای آبستن ممکن است اتفاق بیافتد. گاهی همه علائم در یک دام مشاهده می‌شود و زمانی در هر دامی در یک گله یکی از علائم فوق ممکن است بروز نماید.

ما در اینجا به بیماری تب برفکی پرداختیم از دستش ندید

تشخیص بیماری آگالاکسی

تشخیص بیماری آگالاکسی در سطح گله بر اساس جداسازی باکتری عامل بیماری از خون و بافت پستان است.  آزمایش الایزا که میزان حساسیت آن مشابه آزمایش ثبوت عناصر مکمل است برای شناسایی دام‌های حامل توصیه می‌گردد.

درمان بیماری آگالاکسی

درمان دام‌های بیمار با تایلوزین یا اریترومایسین در صورتی که به موقع انجام شود تا ۸۰ درصد موارد موثر خواهد بود. میزان تزریق تایلوزین ۱۰-۵ میلی‌گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن، روزانه تا ۴ روز است. اکسی تتراسایکلین شدت بیماری را کاهش می‌دهد ولی باعث کاهش میزان دفع باکتری از شیر نمی‌شود.

پیشگیری و کنترل بیماری آگالاکسی

پیشگیری و کنترل بیماری آگالاکسی شامل رعایت بهداشت گله، جداسازی دام‌های بیمار و حامل، شیردهی جداگانه، استفاده از شیردوش‌های تمیز و ضدعفونی شده، از بین بردن غذا و آب آلوده و واکسیناسیون دام‌ها با واکسن کشته شده است. واکسیناسیون باید در سنین پایین و دو بار در سال انجام شود. واکسن برای میش‌ها دو ماه قبل از زایش توصیه شده است.

بیماری آگالاکسی یکی از بیماری‌های خطرناک و مخرب در گوسفندان است که باعث کاهش تولید شیر، تلف شدن دام‌ها و ایجاد مشکلات چشمی و مفصلی می‌شود. برای پیشگیری و کنترل این بیماری لازم است به علائم بالینی، تشخیص، درمان و واکسیناسیون دام‌ها توجه کرد.

پست شده در دام بزرگ
© تمامی حقوق این سایت محفوظ می باشد.
ارسال پیام
ارسال پیام