Newsletter
Newsletter

پرورش و تغذیه شترمرغ

Scroll down
دکتر عبدی نژاد
دکتر عبدی نژاد
  • ساعت کاری:
  • ۱۳ - ۸
  • ۲۲ - ۱۶:۳۰
  • بندرعباس،ایسین، روبروی قلعه اورانوس

تیر 6, 1402

۱۲:۰۷ ب٫ظ

Dr.abdinejad

شترمرغ یکی از پرندگان بزرگ و بی‌پرواز آفریقا است که به دلیل داشتن گوشت، پر، پوست و تخم با ارزش، در سراسر جهان پرورش داده می‌شود. این پرنده دارای سرعت بالایی در دویدن است و می‌تواند تا ۷۰ کیلومتر در ساعت رانندگی کند.

از گیاهان، علوفه، حشرات، خزندگان کوچک و گیاهان آبدار تغذبه می‌کنند. اما تغذبه شترمرغ بستگی به سن و هدف پروش آن دارد و باید با دقت و توجه انجام شود.

انواع سیستم پرورش :

برای پرورش شترمرغ، باید یک زمین مناسب با وسعت کافی انتخاب کنید. این زمین باید به شکل مستطیل باشد تا شترمرغ‌ها بتوانند در طول آن بدوند. همچنین باید جهت حصارکشی و نصب دوربین‌های مداربسته برای حفاظت از شترمرغ‌ها اقدام کنید. مساحت زمین مورد نیاز بستگی به تعداد و سن شترمرغ‌ها دارد. به طور کلی، می‌توان به این صورت محاسبه کرد:

  • هر جفت شترمرغ بالغ: حداقل ۱۵۰۰ متر مربع
  • شترمرغ نوجوان: حداقل ۱۰۰۰ متر مربع
  • شترمرغ جوجه: حداقل ۵۰۰ متر مربع

البته این فقط حداقل فضای لازم است و هر چقدر فضای بیشتری در اختیار داشته باشید، بهتر است. همچنین بستگی به روش پروش شترمرغ هم دارد.

 

گوشت مصنوعی بحث جالب دنیای فناوری جدید است در اینجا راجع بهش بیشتر بخونید

 

روش‌های پروش شترمرغ عبارتند از:

– روش سیستم باز: در این روش، شترمرغ‌ها در محلات باز و پوشیده از گیاه نگه دارید. این روش مناسب مناطق خشک و بیابانی است و هزینه‌های کمتری دارد. اما نیاز به نظارت و کنترل بیشتری دارد و ممکن است باعث کاهش تولید تخم شود.

– روش سیستم نیمه باز: در این روش، شترمرغ‌ها در فضاهایی با وسعت ۸ تا ۲۰ هکتار نگه دارید. این روش مناسب مناطق معتدل و سرد است و هزینه‌های متوسطی دارد. اما نیاز به تجهیزات و تاسیسات بیشتری دارد و ممکن است باعث کاهش راندمان شود.

– روش سیستم متمرکز: در این روش، شترمرغ‌ها در قفس‌هایی با وسعت ۱۵۰۰ متر مربع نگه دارید. این روش مناسب مناطق شهری و حومه است و هزینه‌های بالایی دارد. اما نظارت و کنترل آسان‌تری دارد و ممکن است باعث افزایش تولید تخم شود.

تغذیه شترمرغ:

برای شترمرغ‌های بالغ، جیره غذایی باید شامل مواد مغذی باشد که رشد، تولید مثل و سلامت آنها را تضمین کند. علوفه، غلات، سویا و ویتامین‌ها از جمله مواد اصلی در تغذبه شترمرغ هستند. در این قسمت به تفصیل به هر یک از این مواد می‌پردازیم.

علوفه

علوفه هر گیاه خوش خوراکی که ارزش غذایی بالایی داشته باشد مانند یونجه، در رژیم غذایی شتر مرغ ها بسیار مهم است. این علوفه تامین کننده فیبر مورد نیاز جانور بوده و در ماهیچه سازی آن نیز نقش مهمی دارند. علوفه را می توان به صورت خام یا خشک به شترمرغ داد.

غلات

غلات مانند ذرت، پس از یونجه بخش اصلی جیره را تشکیل می دهند. این غلات هستند که میزان زیادی پروتئین ها و برخی ویتامین های حیاتی رشد را تامین می کنند. غلات را می توان به صورت دانه یا پودر شده به شترمرغ داد.

کنجاله سویا

این محصول که محصول جانبی خود سویا می باشد، سرشار از پروتئین بوده و منبع مهم انرژی است. در ضمن دارای میزان نسبتا بالایی فیبر قابل هضم است. سویا را می توان به صورت پودر شده یا پلت به شترمرغ داد

 

دما و رطوبت 2 عامل مهم در پرورش خوب طیور می باشد اینجا کامل در این مورد صحبت کردیم 

 

ویتامین‌ها

شترمرغ‌ها نیاز به ویتامین‌های مختلف دارند که باید از طریق غذا یا مکمل‌های غذایی تامین شوند. بعضی از ویتامین‌های مورد نیاز شترمرغ عبارتند از:

  • A: برای تخمگذاری، رشد و سلامت چشم‌ها.
  • D: برای جذب کلسیم، محکم شدن استخوان‌ها و پوسته تخم.
  • E: برای جلوگیری از تحلیل رفتن ماهیچه و تعادل هورمونی.
  • K: برای جلوگیری از کم خونی و خون رسانی به بافت‌ها.
  • B1: برای افزایش اشتها.
  • B2: برای رشد و تولید تخم.
  • کولین: برای افزایش تخم و رشد.
  • B12: برای جلوگیری از مردن جنین و خون رسانی به بافت‌ها.

تغذیه شترمرغ جوجه:

برای شترمرغ‌های جوجه، جیره غذایی باید شامل مواد مغذی باشد که رشد سالم و سریع آنها را فراهم کند. در دوره جوجه کشی، تغذبه شترمرغ بسیار مهم است چون پوسته تخم از کلسیم ساخته شده است و این ماده باید از طریق مادر به تخم منتقل شود. جیره غذای جوجه‌ها باید حاوی پروتئین، کلسیم، فسفر، سولفات مس، سولفات روی، سولفات منگنز، سولفات آهن، سولفات نقره، سولفات کبالت، سولفات سدیم، سولفات پتاسیم، سولفات منیزیم، سولفات آمونیوم، سولفات کلرید و ویتامین‌های A, D, E, K, B1, B2, B6, B12, C و کولین باشد. در تغذیه جوجه‌های یک هفته ای شترمرغ می توان از یونجه، شبدر و سبزیجات خرد شده همچون کلم و کاهو و تیکه‌های هویچ، سیب زمینی آب پز له شده، تخم مرغ آب پز و … استفاده کرد.

جوجه‌های شترمرغ نیاز به غذای مرطوب دارند و نباید غذای خشک به آنها داده شود. جوجه‌های شترمرغ را باید در محیط سربسته با دمای گرم نگه دارید و دارای تجهیزات لازم مانند چراغ گرمایش، آبخوری، خوراک‌خوری و پارچه‌های رنگی باشید. پارچه‌های رنگی را می‌توانید به عنوان اسباب بازی برای جوجه‌ها استفاده کنید تا از خستگی و کسالت آنها جلوگیری کنید.

به کانال ما در تلگرام بپیوندید

پست شده در طیور
© تمامی حقوق این سایت محفوظ می باشد.
ارسال پیام
ارسال پیام